Welkom op de pagina van Simba

merrie, +- 1.53m, Noah x NRPS, 2017 geboren en sinds de eerste minuten bij mij

Lees hier alles over Simba

Toen ik Noah kocht was ze drachtig van Simba. Gelukkig wist ik dat en kon ik mij er goed op voorbereiden dat er een kleintje zat aan te komen. Ik had zelf niet de keuze gemaakt om Noah te dekken, maar de vorige eigenaren. Het was echt een onwijs bijzondere ervaring en kans om een veulentje tot de dag van vandaag te mogen zien opgroeien en begeleiden.

Vanaf het eerste moment wist ik al: zij gaat niet meer weg. Haar (gele) valk kleur was ook een verassing. Vandaar dat ik haar heb vernoemd naar het dappere leeuwtje van de Lion King: Simba.

Inmiddels valt Simba in de ‘volwassen’ categorie en merk ik hoe waardevol het voorwerk is dat ik met haar heb gedaan toen ze jonger was. Het wandelen buiten, het veulen ABC (voetjes, stilstaan, borstelen), overal mogen aanraken en de spelregels met de omgang van mensen uitleggen. Van haar heb ik geleerd dat die ‘kleine’ dingen niet te onderschatten zijn. Een paard kan briljant in training zijn, maar ook voortdurend moeizaam in de omgang. Een goede vertrouwensband en duidelijke regels draagt heel veel bij. Inmiddels is zij al vergevorderd in haar grote talent: academische rijkunst. Doordat ze haar lijf meeheeft doet ze vele oefeningen als de Travers, schouderbinnenwaards, gewicht verzetten, wijken, het Appuyement, enz. na wat uren oefenen in een handomdraai.

Toch heeft Simba haar eigen uitdagingen. Zij heeft een groot voordeel wat een pony zoals Noah minder bezit: een natuurlijke correcte aanleg van haar lichaam. Ondanks dat ze veilig is opgegroeid en ik ervoor heb gezorgd dat ze geen nare ervaringen heeft zoals Noah, is ze stiekem best een onrustig paard. Doormiddel van grondwerk zit onze uitdaging dus niet in het behalen van de oefeningen. Het zit in de rust en concentratie. Toch zal het merendeel van de mensen Simba niet als onrustig inschatten. En dat is juist de kracht van grondwerk; Simba heeft geleerd om haar onrust om te zetten in aangeleerde mentale knop van gemoedsrust.

De transformatie van Simba

Before After