Welkom op de pagina van Noah

merrie, 1.36m, New Forrest x Haflinger, moeder van Simba, 2011 geboren, bij mij sinds 2017.

Lees hier alles over Noah

Ondanks haar ruwe start heeft ze zich ontwikkeld in mijn kampioen. Onder een laagje van onzekerheid en wantrouwen is haar talent naar boven gekomen. Deze pony bezit zo ónwijs veel power. Jarenlang was dit verstopt gebleven.

Toen we elkaar net hadden gevonden hebben we een hobbelige rit gehad samen. Met elke vraag stak ze haar hakken in het zand en keerde ze me de rug toe. Dit kwam met alles terug. Niet alleen training met dingen als longeren, wandelen en rijden. Maar ook bij gewone dingen als dekens opdoen, borstelen en nog het belangrijkste (echt) contact maken. Twee jaar hebben we gespendeerd in haar laagje voor laagje steeds meer op haar gemak te stellen. Nu ben ik haar echt onwijs dankbaar: ik heb (ondanks dat het soms echt bloed, zweet en veel tranen gekost heeft) zoveel wijzer geworden. Ik heb in grondwerk, trainingsmethodes, gedrag, paarden coaching, (alternatieve)geneeskunst, rechtrichten, goed lijfgebruik, voermanagement en verrijking moeten duiken. Dat ben ik haar eeuwig dankbaar. Mede door Noah kan ik nu anderen met dezelfde problematiek helpen.

Daarbij heb ik ook van haar geleerd dat een paard is zoals hij is. En dit is oké. Uiteraard kan je ze wel verbeteren zodat het voor jou, in de omgang of op andere vlakken beter gaat. Nu we haar mentale uitdagingen tot het maximum hebben kunnen verbeteren, zijn we gaan focussen op het fysieke onderdeel. Ondanks haar wat ongelukkige bouw kwam er zoveel wilskracht en talent naar de oppervlakte. Ik beoordeel een paard nooit meer puur op zijn bouw of op het mentale vlak sinds Noah. Ze hebben allemaal een enorme veerkracht zodra ze in balans zijn.

We doen alles samen. Trainen maar ook veel pret! Zwemmen, kilometers wandelen, relaxen in de zomerzon, buitenritten, vrijheidsdressuur, etc. Noah is eindelijk helemaal in harmonie met haarzelf.

De transformatie van Noah

Before After