Welkom op de pagina van Mini

merrie, +- 70 cm, 2020 geboren, Amerikaans Miniatuurpaardje, bij mij sinds 2021

Lees hier alles over Mini

De absolute clown van de paardenfamilie: Mini. Ze doet haar naam eer aan: ze is een (ietwat zeldzaam) miniatuur pony ras. Ze is bij uitstek de jongste van de hele groep. En mocht het je zijn opgevallen: ze heeft inderdaad een ietwat scheef neusje. Geen zorgen! Ze heeft er gelukkig geen last van.

Omdat ze nog zo jong is heeft ze alle tijd om zich rustig te ontwikkelen naar het (latere) grondwerk en andere disciplines die gaan komen. Haar uitdaging zit in de basis. Mini is een pony die onwijs slim is. Ze pakt dingen razendsnel op, maar kan zichzelf daar soms mee voorbij lopen. Als trainer probeer ik haar enthousiasme altijd te belonen! Toch is het zo dat je werken met je paard altijd samen doet. Het is geen solo show zoals Mini weleens denkt 😉.

Waarom dit een uitdaging is? Mini kan driftig worden als het niet gaat zoals zij het had voorgenomen. Het veulen ABC (voetjes geven, borstelen, halster omdoen, etc.) en het grondwerk helpen hier erg mee. Het geeft heel duidelijk voor haar aan wat er van haar wordt verwacht en dat het samen uitgevoerd moet worden. Een paard mag altijd aangeven bij mij als er iets ontbreekt of als er ongemak ontstaat. Het is erg belangrijk dat iets aangeven wel in balans blijft: het moet tenslotte altijd veilig blijven. Zo boeken we steeds meer vooruitgang, zodat we straks (als ze oud genoeg is) meters kunnen maken in harmonie!

In de toekomst is het de bedoeling dat we haar beleren voor de kar, doorpakken rondom alles van de academische rijkunst en dat ze alle ‘wauw’ kan gaan showen dat een Amerikaans Minipaardje in haar genen heeft!

De transformatie van Mini

Before After